Hlavní obsah

Převaděči na Slovensku nechali zmrznout tři Indy

Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Tři mladí Indové zmrzli při pokusu o nelegální přechod slovensko - ukrajinské hranice. Převaděči je nechali napospas ve dvacetistupňových mrazech a ve sněhu po kolena. Indové měli na nohách jen sportovní obuv - z 12členné skupiny jich přežilo jen devět.

Foto: Anna Burdová

Na Lobkowiczkém zámku se roudnické vinobraní minulý rok konalo poprvé. Na nově založenou tradici pořadatelé navazují i letos.

Článek

Paradoxně jim v poslední chvíli zachránili život příslušníci slovenské hraniční policie, kteří nešťastné Indy našli. Indové byli podle informací televize Markíza podchlazeni a na smrt vyčerpáni.

Policisté zachránili celkem devět uprchlíků, kteří měli namířeno dál na západ. Podle jejich výpovědi čekali dva dny na ukrajinské straně hranice až si je převzali převaděči. Pak následoval několikakilometrový vyčerpávající pochod na Slovensko. Všech devět Indů požádalo na Slovensku o azyl. Je pravděpodobné, že na ukrajinské straně hranice jsou další početné skupiny uprchlíků, které chtějí proniknout na západ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám