Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry z místa tragické nehody autobusu u Nitry

• Aktualizováno

Slovenská policie ve středu v podvečer zveřejnila záběry z místa nehody autobusu u Nitry. Nehoda si vyžádala 12 obětí, několik zraněných je v kritickém stavu. Prezident Miloš Zeman poslal slovenské hlavě státu Zuzaně Čaputové kondolenci.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní záběry z místa nehody autobusu u NitryVideo: Policie SR/Facebook

 
Článek

K nehodě došlo ve středu po poledni. V katastru obce Nitrianske Hrnčiarovce v okresu Nitra se střetl nákladní vůz s autobusem plným středoškoláků.

Nákladní vůz, který vezl kamení, se podle všeho před srážkou rozkýval a řidič nad ním ztratil kontrolu.

Dvanáct mrtvých při srážce autobusu s kamionem u Nitry

Evropa

Na záběrech zveřejněných slovenskou policií je vidět převrácený nákladní vůz i autobus, který po srážce skončil v příkopu.

Kondolence z Česka

Prezident Miloš Zeman poslal ve středu slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové kondolenční dopis.

Havarovaný autobus u Nitry byl plný středoškoláků, náklaďák vezl kamení

Evropa

„Se zármutkem jsem přijal zprávu o tragické dopravní nehodě na jihu Slovenska, která si vyžádala oběti na životech a zanechala za sebou také mnoho zraněných. Slova mohou jen stěží vyjádřit bolest a smutek nad zmařenými lidskými životy. Dovolte mi, abych Vám jménem svým i jménem české veřejnosti vyjádřil hlubokou soustrast. V této pohnuté chvíli jsme myšlenkami s Vámi,“ stojí v dopise.

Vyjádřil se i premiér Andrej Babiš (ANO). „Jsem v šoku a hluboce soucítím se všemi pozůstalými. Dovolte mi vyjádřit upřímnou soustrast slovenskému národu,“ napsal na sociálních sítích.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu u NitryVideo: Joj.sk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám