Hlavní obsah

Pěvce Plácida Dominga viní ze sexuálního obtěžování

Legendární operní pěvec a dirigent Plácido Domingo čelí obvinění, že řadu žen nutil k sexuálním stykům. Údajně jim nabízel práci a trestal je, když jeho návrhy odmítly. V úterý o tom informuje agentura AP. Osmasedmdesátiletý Domingo tato obvinění označil za „hluboce znepokojivá a tak, jak byla představena, nepřesná“. Dodal, že se domníval, že všechno jeho chování a vztahy byly přijímány kladně a se souhlasem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Španělský operní pěvec a dirigent Plácido Domingo

Článek

Několik dalších žen přiznává, že v nich Domingovo chování vyvolávalo nepříjemné pocity a skoro tři desítky lidí ze světa opery vypověděly, že byly svědky nevhodného Domingova jednání se sexuálním podtextem. Jde o události, které začaly koncem 80. let a pokračovaly tři další dekády.

Sedm z devíti žen, které Dominga obviňují ze sexuálního obtěžování, mají pocit, že na jejich kariéru mělo negativní vliv to, že odmítly návrhy, které jim španělský rodák dělal, uvedla také AP. Některé tak nikdy nedostaly role, které jim tento mocný muž světa opery sliboval. Jde o osm pěvkyň a jednu tanečnici, pokračuje AP.

Jedna z žen uvedla, že jí Domingo sáhl pod sukni, jiné řekly, že je proti jejich vůli líbal. Dělo se to například v šatně, hotelovém pokoji a během schůzky u oběda.

Plácido Domingo za svoji nebývalou operní kariéru ztvárnil okolo 150 rolí, na svém kontě má 4000 představení. Největší slávu mu přineslo působení s Lucianem Pavarottim a Josém Carrerasem v sestavě Tři tenoři. Je držitelem řady ocenění, mezi nimi několika hudebních cen Grammy. Je mimo jiné zakladatelem operní soutěže Operalia, jejíž letošní ročník se konal v červenci v Národním divadle v Praze. Působí také jako generální ředitel opery v Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám