Hlavní obsah

Pětice mužů s kulometem oloupila hosty kavárny v Německu

Oberursel (Německo)

Skupina pěti maskovaných mužů, z nichž jeden byl ozbrojen kulometem, přepadla v noci na dnešek kavárnu v hesenském městě Oberursel a oloupila hosty. Pachatelům se podařilo uprchnout, informovala policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Návštěvníci kavárny v Oberurselu ležícím severně od Frankfurtu nad Mohanem si podle agentury DPA v první chvíli museli připadat jako při natáčení divokého kriminálního filmu, když do podniku vpadlo pět mužů s přilbami a jeden z nich držel kulomet. Záhy však pochopili, že jde o skutečné loupežné přepadení, když pachatelům rozstřikujícím slzný plyn museli vydat veškerou hotovost.

Lupiči ukořistili kolem 8000 eur (přes 200 000 Kč) a z místa činu ujeli v připraveném autě. Policie uvedla, že jeden z hostů kavárny musel být převezen do nemocnice kvůli dýchacím potížím.

Podle kriminalistů uloupené peníze pocházely částečně z pokladny a částečně z peněženek hostů. Prvotní zjištění policistů ukazují, že k loupeži došlo až po zavírací hodině, kdy se v kavárně sešla uzavřená společnost, informoval server Focus.

Po pachatelích nejsou žádné stopy. Do akce byl nasazen i vrtulník, ale bezúspěšně.

Reklama

Výběr článků

Načítám