Hlavní obsah

Pákistán zprostil obžaloby Češku Terezu, dříve odsouzenou za pašování heroinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láhaur
Aktualizováno

Češka Tereza Hlůšková, kterou soud v Pákistánu v březnu 2019 poslal na osm let a osm měsíců za mříže kvůli pašování heroinu, byla v pondělí zproštěna obžaloby. Novinkám to potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Hlůšková byla zproštěna obžaloby

Článek

„Mohu potvrdit na základě telefonické informace advokáta, že odvolací soud v Láhauru dnes vydal osvobozující rozsudek ve věci české občanky Terezy H. Měla by být propustěna po vyhotovení rozsudku, odhadem v řádu dní,“ řekla Novinkám Davidová.

Podle místního zdroje, který hovořil s deníkem Blesk, vzali soudci v úvahu nesprávně provedené vyšetřování případu.

Pašeračka Tereza dostala v Pákistánu přes osm let vězení

Zahraniční

Pákistánští celníci zadrželi mladou ženu z České republiky v lednu 2018 poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště cestou na let do Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska.

Na letišti ji zadrželi celníci a příslušníci protidrogové jednotky. V jejím kufru našli devět kilogramů drogy. Žena vinu odmítala, původně dokonce tvrdila, že o žádných drogách nevěděla. Svou výpověď následně několikrát změnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám