Hlavní obsah

Ohnivý oblak nad Mexico City. Explodovala tam nádrž v továrně na alkohol

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí kolem čtvrté hodiny místního času explodovala nádrž v továrně na alkohol ve čtvrti Atlampa v mexické metropoli Mexico City. Během výbuchu byl těžce zraněn jeden člověk, další dva tisíce lidí úřady evakuovaly vzhledem k obrovskému množství dalších hořlavých látek. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu během několika hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch a následný požár v lihovaru v Mexico City si vyžádal evakuaci 2000 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Podle prvních informací explodovala nádrž etylalkoholu ve výrobním areálu firmy Alcoholes y Melazas de México.

V areálu o rozloze zhruba tisíc metrů čtverečních plameny následně pohltily i dvě další nádrže, v nichž se podle odhadů nacházelo zhruba dalších 600 tisíc litrů etylalkoholu.

Exploze si vyžádala jednoho zraněného. Pětašedesátiletý muž byl převezen do nemocnice s popáleninami na padesáti procentech těla. Úřady okamžitě uzavřely okolí areálu a evakuovaly na dva tisíce lidí. Podle serveru El Heraldo de México výbuch a následný požár poškodily minimálně tři budovy v sousedství továrny.

Požár se během několika následujících hodin podařilo dostat plně pod kontrolu, na místě jsou nyní forenzní experti, kteří zkoumají příčinu exploze.

Reklama

Výběr článků

Načítám