Hlavní obsah

Obyvatele dvou věžáků v Německu izolovali kvůli indické mutaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli výskytu indické varianty koronaviru u jedné ženy bylo ve městě Velbert na západě Německa izolováno 189 obyvatel dvou věžových domů. Testování dalších obyvatel přineslo 19 pozitivních výsledků, ale jen u jednoho z nich šlo také o indickou mutaci, informovala v úterý zpravodajská televize n-tv.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli indické variantě koronaviru byli v německém městě Velbert izolováni obyvatelé dvou věžáků

Článek

Koronavirus způsobující onemocnění covid-19 byl odhalen u čtyř rodin v městské části Birth města Velbert ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Místní zdravotní úřad nechal testovat všechny obyvatele dvojice výškových domů. Zatím nebylo provedeno sekvenování u všech vzorků, takže možné další případy indické varianty nejsou vyloučeny.

Obyvatelé domů s úřady spolupracují. Zatím není jasné, jak dlouho budou muset vydržet v karanténě, nad jejíž dodržování dohlíží městský úřad. Jeho zaměstnanci chodí lidem v karanténě i nakupovat nebo venčit psy.

V Británii urychlují očkování kvůli indické mutaci

Evropa

Světová zdravotnická organizace (WHO) považuje indickou variantu za znepokojující, protože je vysoce nakažlivá, možná způsobuje i těžší průběh nemoci covid-19 a hůře se proti ní bojuje. V Německu je zatím rozšířena málo. Už rozšíření takzvané britské mutace koronaviru přinutilo německé úřady zpomalit uvolňování protiepidemických opatření oproti původním záměrům.

V 83milionovém Německu vzrostl počet potvrzených případů koronavirové infekce za poslední den o 4209 na celkových 3 603 055. Počet úmrtí mezi nakaženými vzrostl o 221 na 86 381.

Reklama

Výběr článků

Načítám