Hlavní obsah

Nová stopa v pátrání po českém rogalistovi v Austrálii

Novinky, AAP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANBERRA

Australská policie získala nové stopy v pátrání po špičkovém českém rogalistovi Luboši Genčurovi (42). Ohlásil se jí svědek, jenž ho zatím viděl pravděpodobně jako poslední. Oznámily to v pondělí tamní sdělovací prostředky.

Foto: Jan Pařík

Brno (v oranžovobílém) dál zůstává neporaženo

Článek

Vyšetřovatelé uvedli, že se pátrání posunulo do západních částí regionu Curtin Springs. Uplynulou neděli se jim totiž ozval svěděk z osady Yulara, jenž poznal českého občana na fotografii.

Jak vypověděl, Genčuru viděl 19. prosince. Podle jeho slov seděl u silnice, zhruba šest kilometrů na západ od Curtin Springs.

Svěděk dále popsal, že u muže zastavil a po otázce, zda nepotřebuje pomoc, mu nabídl svezení do města. Čech údajně jeho pomoc odmítl.

Policie v uplynulém víkendu prohledala nové vytipované lokality. Do akce se zapojilo osm mužů zákona, kteří na motocyklech projížděli terén mezi Curtin Springs a Mt. Connor.

Ze vzduchu jim pomáhal vrtulník, na zemi čtyři domorodí stopaři. Operace skončila neúspěchem. Nepodařilo se totiž najít nic, co by souviselo s případem.

Vyšetřovatelé ve snaze vyjasnit osud zmizelého Čecha stále pátrají po australském turistovi Danielu Pariszovi. Ten prokazatelně mluvil s Genčurem 18. prosince, a mohl by tak v mnohém objasnit další pohyb pohřešovaného. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám