Hlavní obsah

Nová migrační vlna zneklidňuje Seehofera

Právo, ČTK, vpl. ZDF

Pokud do Německa každoročně dorazí příliš mnoho migrantů, mohou vyvstat „sociální a politické problémy“, varoval v úterý německý ministr vnitra Horst Seehofer.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německý ministr vnitra Horst Seehofer

Článek

„Ukazuje se, že počty migrantů opět pronikavě rostou, zejména na balkánské trase,“ řekl Seehofer. „Promluvím si o tom se svou frakcí (Křesťanskosociální unie CSU – pozn. Práva). Musíme něco udělat, aby to opět nenabylo povážlivých rozměrů,“ dodal.

V minulosti podle ministra příchod utečenců většina společnosti akceptovala, zejména pokud ročně přišlo více než 200 tisíc. „Když jich bylo mnohem víc, nastaly sociální a politické problémy,“ upozornil ministr.

Německo dá na vznik svého prvního kvantového počítače dvě miliardy eur

Hardware

V roce 2020 se počet žádostí o azyl v důsledku nové pandemie koronaviru snížil. „Opět se však díváme na rostoucí (počet) přistěhovalců překračujících Středozemní moře,“ upozornil Mathias Middelberg, mluvčí parlamentní frakce CDU/CSU pro vnitropolitické otázky. K tomu je podle něho třeba připočíst masivní migraci v rámci Evropy, jejímž cílem zůstává především Německo.

Řím: S Libyí jako s Tureckem

Itálie chce kvůli velkému počtu migrantů připlouvajících přes Středozemní moře přimět Evropskou unii k tomu, aby uzavřela dohodu s Libyí a poskytla jí finance výměnou za to, že bude uprchlíkům v plavbě do Evropy účinněji bránit.

Důvěra investorů v německou ekonomiku je nejlepší za 20 let

Ekonomika

Vláda premiéra Maria Draghiho chce o svém návrhu přesvědčit unijní partnery na nadcházejícím summitu, napsal v úterý deník La Repubblica.

Reklama

Výběr článků

Načítám