Hlavní obsah

Nizozemci našli na místě pádu malajsijského boeingu další lidské ostatky

– Kyjev/Amsterdam

Nizozemští vojáci našli na východě Ukrajiny další lidské ostatky, které patří obětem sestřeleného malajsijského boeingu na letu MH17. V pondělí to oznámilo nizozemské ministerstvo obrany.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Boeing 777 malajsijských aerolinek, který byl sestřelen nad východní Ukrajinou.

Článek

Kromě ostatků byly nalezeny i osobní věci. „Zajistili osobní věci a kusy trosek, které poblíž vesnice Hrabove nalezli obyvatelé,” stojí v prohlášení.

Nově nalezené pozůstatky budou v sobotu dopraveny do nizozemského Eindhovenu. Úřady doufají, že expertům se podaří dát dohromady pozůstatky tří obětí, které se z celkového počtu 298 dosud nepodařilo identifikovat.

Boeing 777 letící na lince Amsterodam–Kuala Lumpur se zřítil 17. července na východě Ukrajiny. Stroj zřejmě sestřelila raketa země-vzduch.

Pátrání komplikovaly boje

Ukrajina a Spojené státy tvrdí, že civilní letoun sestřelili separatisté raketou dodanou Ruskem. Moskva a separatisté to popírají a obviňují z tragédie ukrajinské síly.

Stroj se zřítil na území ovládané proruskými separatisty. Pád nikdo nepřežil, skoro dvě třetiny obětí byli Nizozemci, a tak bylo vyšetřování případu svěřeno Nizozemsku.

Související témata

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: Profimedia.cz

Protiletadlový systém Buk

Nizozemské týmy místo neštěstí několikrát pročesávaly, avšak pátrání po obětech a troskách letounu komplikovaly boje mezi separatisty a vládními vojsky v okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám