Hlavní obsah

Niagarskému skokanovi hrozí pokuta

Novinky, Iveta Kramešová, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TORONTO

Muže, kterému se v pondělí podařilo přežít pád do Niagarských vodopádů, čeká pravděpodobně pokuta ve výši deseti tisíc kanadských dolarů (asi 200 tisíc korun). Kanadská policie totiž zjistila, že nešlo o nehodu, ale o záměrný čin. Informoval o tom ve středu deník The Toronto Star.

Foto: Město Bohumín

Ilustrační foto

Článek

"Byl to záměrný čin. Nepřejeme si, aby byl nějak oslavován," sdělil listu policejní důstojník Paul Forcier, který vyloučil, že by Kirk Jones (40) chtěl svým skokem spáchat sebevraždu.

Nikdo mu nevěřil

Jonesova matka uvedla, že její syn byl skokem do vodopádů již dlouho předtím fascinován. "Říkal, že je tam určitě nějaká skulinka, kudy člověk může skočit a přežít," vysvětlila Doris Jonesová (77).

Také jeho přítel Erik Fronek (21) potvrdil, že Jones o skoku do vodopádů mluvil již několik týdnů. "Když přežiji skok, vydělám nějaké peníze," svěřil se mu prý Jones. "Nikdo nevěřil, že to udělá," doplnil Fronek.

Jones, který pochází z Cantonu ve státě Michigan, porušil prý všechny zákazy. Co však policisty nejvíce popudilo, byl jeho skok do 50 metrové hloubky smrtelně nebezpečných vodopádů. Oblečený pouze do košile a kalhot, Jones vodní živel zdolal bez sebemenší úhony.

Byl i na psychiatrii

Podle očitých svědků přelezl železnou bariéru před vodopády, doplaval k nim a nechal se strhnout do řvoucí hlubiny. Po čtyřech minutách se vynořil asi sto metrů po proudu, odmítl pomoc posádky výletní lodi a sám se vyšvihl na skalnatý břeh. Tam ho ovšem po pár minutách zatkla policie, která Jonese ihned v poutech odvedla do nedaleké nemocnice na pozorování.

Nevyhnul se ani psychiatrickému vyšetření. Až do vynesení výše kauce nyní Jones čeká ve vazbě.

Doposud se podařilo přežít pád do vodopádů jen sedmiletému chlapci, který v roce 1960 spadl do řeky při lodní nehodě. Na rozdíl od Jonese měl ale plovací vestu.

Reklama

Související články

Muž přežil pád do Niagarských vodopádů

Bez speciálních ochranných pomůcek a zcela obyčejně oblečen přežil neznámý muž pád do Niagarských vodopádů. Podle zpravodajské televize CNN je to vůbec první...

Výběr článků

Načítám