Hlavní obsah

Neznámá látka přiotrávila na letišti ve Frankfurtu 61 osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD MOHANEM

Jednašedesát osob muselo vyhledat lékaře poté, co je ve středu večer zasáhly na mezinárodním letišti ve Frankfurtu nad Mohanem výpary ze zatím neznámé žíravé látky. Oznámily to ve čtvrtek tamní úřady s tím, že mezi zraněnými jsou pouze zaměstnanci letiště.

Foto: Marian Kajzer

Josef Kůrka, Muž roku 2016

Článek

Hromadná otrava nastala včera poblíž stanoviště společnosti Lufthnansy kolem osmé hodiny večer.

Všichni postižení byli po ošetření v nedaleké nemocnici propuštění domů. Stěžovali si na podráždění očí, kůže a dýchacích cest. Někteří z nich nastoupil dnes normálně do práce.

Část terminálu byla na hodinu uzavřena. Podráždění bylo možná způsobeno slzným plynem, ale zatím to nebylo potvrzeno. Mimořádnou kontrolou prošlo zhruba 800 pasažérů směřujících do Berlína, Finska, Chile a Jižní Afriky. Jejich spoje byly zpožděny. Policie nic mimořádného nenalezla.

"Zkoumají se všechny možnosti, ale zatím nebyl nalezen žádný zdroj úniku," sdělil mluvčí společnosti Fraport, která letiště provozuje, Wolfgang Schwalm. Z cestujících podle něj plynem nikdo zasažen nebyl.

Frankfurtské letiště je na evropském kontinentě nejrušnější; jen v listopadu zde bylo odbaveno 3,84 miliónu pasažérů.

Reklama

Výběr článků

Načítám