Hlavní obsah

Německý kanibal možná nebyl sám

Právo, DPA, řík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KASSEL

Německý kanibal z Rotenburgu možná není sám - při pondělním, sedmém dni procesu s Arminem Meiwesem (42) v Kasselu vyšlo najevo, že z přípravy kanibalistického činu je vyšetřován další muž.

Foto: Dana Ehlová

Mezinárodní rok vody a divadelní ples v Dobrušce.

Článek

Vyplývá to z výpovědi jedné vyšetřovatelky, podle níž prokuratura ve Frankfurtu nad Mohanem zatím nejmenovaného muže viní z kanibalismu.

Jiné zdroje ale hovoří o tom, že z kusých zpráv není jisté, zda jde o dalšího člověka, který se Meiwesovi nabídl jako oběť, nebo zda i on hledal svou oběť.

Mezi snímky i čtvrcení

Deník Bild na internetové stránce informoval, že Meiwes včera dával u soud úsměvy najevo, jak se těší z pozornosti veřejnosti. Přiznal, že při hledání oběti vydal po internetu 80 oznámení, než našel "toho pravého".

Jako svědci vystoupili včera také kriminalisté, kteří prozkoumali emailovou poštu mezi obžalovaným a jeho obětí, berlínským inženýrem Berndem Brandesem (43), kterého Meiwes v noci na 10. března 2001 usmrtil a částečně snědl.

Vypovídající doložili minutu po minutě e-mailový rozhovor pachatele a jeho oběti. Řekli také, že Meiwes shromáždil tisíce fotek zachycujících mučení a pornografii - mezi snímky byly i ty, jež pořídil při rozřezávání Brandesova těla.

Přítelkyně Petra S.

Na internetu používal pachatel při diskusích se stejně smýšlejícími pseudonymu Franky a Anthrophagus (řecky: ten, kdo pojídá lidi). Bild se pod titulkem Kanibal je znovu zamilován rovněž zmínil o bývalé Meiwesově přítelkyni Petře S. (41), která vypovídala s vyloučením veřejnosti 29. prosince.

Je kancelářskou výpomocnou silou, váží kolem 100 kilogramů a před soudem měla kvůli utajení na šedo obarvené vlasy a tmavé brýle. Vypovídala o intimních vztazích s obžalovaným, o sexuálních praktikách a společných zájmech. Meiwes řekl, že se našli v roce 1984 přes seznamovací kancelář.

"Když jsem se do Petry zamiloval, nebyla při tom moje matka. Chtěli jsme své tajemství chránit i před Petřinými rodiči. Petra se později přiznala, že má problémy s vaječníky. Zrušil jsem zasnoubení, protože jsem chtěl mít děti." Po tomto zklamání se prý obrátil k mužům a v únoru 2001 se na internetu seznámil s Brandesem.

Reklama

Související témata:

Související články

Svědek visel u kanibala na řeznickém háku

"Seznámili jsme se přes internet a obžalovaného jsem navštívil celkem pětkrát v Rotenburgu. Jednou jsem i visel na háku v řeznické místnosti," přiznal 34letý...

Kanibal odmítal otylé zájemce o smrt

"Otylé zájemce o usmrcení jsem odmítl, měli příliš mnoho tuku, ale vybral jsem si z nabídek na internetu ještě jednoho učitele a jednoho důchodce," řekl...

Výběr článků

Načítám