Hlavní obsah

Nekrofilní nemocniční údržbář v Británii dostal doživotí za zneužití více než 100 těl

Londýn

Britský soud ve středu uložil doživotní trest vězení nekrofilnímu nemocničnímu údržbáři, který zneužil nejméně 100 těl v nemocničních márnicích. Sedmašedesátiletý David Fuller se také přiznal k vraždám dvou žen, poznamenala agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Nekrofilní nemocniční údržbář v Británii dostal doživotí za zneužití více než 100 tělVideo: Kent Police, AP

 
Článek

Fuller připustil, že v roce 1987 zavraždil ve městě Tunbridge Wells jihovýchodně od Londýna dvě ženy, 25letou Wendy Knellovou a 20letou Caroline Pierceovou. Podle prokuratury je pak sexuálně zneužil.

Policie při prohlídce Fullerova domu objevila miliony snímků a videí sexuálního zneužívání. Fuller sám sebe natáčel, když sexuálně napadl nejméně 102 těl. Mezi identifikovanými oběťmi byli tři děti i osoby starší 85 let. Fuller se před soudem přiznal, že po dobu 12 let zneužíval těla ve dvou nemocničních márnicích na jihovýchodě Anglie, kde pracoval od roku 1989.

Fuller unikal spravedlnosti 33 let. Policie muže zatkla v prosinci 2020 díky nové analýze DNA desítky let starých důkazů.

Vláda chce zjistit, proč ho nedopadli dříve

Soudkyně Bobbie Cheemaová-Grubbová při vynášení rozsudku řekla, že muž je sup, který si „vybírá své oběti mezi mrtvými“. „V této komunitě je tolik smutku kvůli tomu, co jste udělal. Trestné činy spáchané v márnicích zahrnovaly ohromující porušení důvěry a narušení soukromí, které se opakovalo tak často, že se stalo zvykem. Nebral jste ohled na důstojnost mrtvých,“ prohlásila soudkyně.

Británie zahájí vyšetřování nemocničního údržbáře. Zneužíval mrtvá těla a také vraždil

Zahraniční

Britská vláda zahájila nezávislé vyšetřování, aby zjistila, jak je možné, že Fullera dlouhá léta nikdo neodhalil. Úřady se zabývají odškodněním postižených rodin. Vláda vyzvala nemocnice po celé zemi, aby urychleně přezkoumaly a posílily zabezpečení, včetně kamerového systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám