Hlavní obsah

Nehoda autobusu v Belgii: 12 mrtvých, 37 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Dvanáct mrtvých a dalších 37 zraněných si v sobotu vyžádala nehoda německého autobusu v Belgii. Autobus vyjel z Kolína nad Rýnem a směřoval po dálnici E19 z Bruselu do Paříže. K nehodě došlo u belgicko-francouzských hranic. Mezi oběťmi neštěstí jsou občané několika států. Zatím ale nejsou zprávy o tom, že by v autobuse cestovali také Češi.

Foto: Milan Haluška
Článek

Mezi mrtvými jsou podle policistů vedle Němců také občané jiných zemí. Nikdo z vyšetřovatelů případu zatím není schopen ale říci, z jakého státu pocházejí a kolik jich celkem je.

"Můžeme vycházet pouze z toho, že mezi lidmi, kteří incident přežili, jsou Turci, obyvatelé Bosny, Chorvati a Mongolové," sdělila policie novinářům v tiskové zprávě. Zatím nejsou žádné zprávy o tom, že by v autobuse cestovali občané České republiky.  

Na místo nehody již dorazil německý velvyslanec v Belgii, který se snaží postiženým pomoci s jejich návratem do vlasti.

Pravděpodobně selhání řidiče

Řidič, který při neštěstí zahynul, ztratil v 5.30 hodin ráno nad vozidlem kontrolu. Autobus sjel z dálnice, narazil do pevné překážky a začal hořet.

37 zraněných bylo převezeno do blízké nemocnice, 6 z nich utrpělo jen lehké popáleniny na obličeji a rukou, ostatní mají vážnější popáleniny a pohmožděniny. Na místo se dostavili hasiči, kteří ještě několik hodin po nehodě autobus hasili.

Vyšetřovatelé nyní zkoumají, zda byl příčinou havárie řidičův mikrospánek nebo technická závada. Druhý řidič pomohl většinu zachráněných vyprostit. Ti, kteří nepřežili, se stali oběťmi požáru.

Všichni pasažéři cestovali z Německa, podle upřesněných informací však šlo převážně o osoby turecké národnosti. Mezi mrtvými je údajně také občan USA a Bosny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám