Hlavní obsah

Nakazil dvě milenky virem HIV, dostal osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

V Británii byl v pondělí odsouzen k osmi letům vězení muž infikovaný virem HIV za to, že nakazil dvě ženy. Osmatřicetiletý muž infikoval dvě své milenky při nechráněném pohlavním styku. Soudce Philippe Froguel označil při předčítání verdiktu jeho počínání za "zavrženíhodné".

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Porota už v polovině října dospěla k závěru, že před pohlavním stykem odsouzený Mohammed Dica (38) ženy nevaroval a že jim způsobil "vážnou tělesnou újmu". Virus HIV vyvolává nemoc AIDS.

"Ohrozil osoby, které ho milovaly. Vážně poškodil jejich zdraví," zdůvodnil rozsudek soudce Philippe Froguel.  

Kauza po 137 letech

Kauza tohoto muže je v Anglii po 137 letech první, v níž byl obžalovaný odsouzen za přenášení nemoci. Oběti nakaženého muže již trpí příznaky nemoci AIDS.

Jednou z postižených je i matka dvou dětí vystupující v případu jako Deborah. "Byla jsem prostě ve špatný čas na špatném místě. Zničil mi život. Kéž bych mohla vrátit čas," uvedla a poté se v soudní síni rozplakala.

Obě ženy budou muset brát do konce života léky. V případě jedné z nich odborníci nevylučují, že by mohla do deseti let zemřít.

 Sám Dica je otcem tří zdravých dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám