Hlavní obsah

Na školu v Torontu se zřítila stěna demolovaného kina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TORONTO

V centru kanadského Toronta se v pondělí zřítila část kina, které bylo v demolici, a zdivo se provalilo do sousedící školy. Při neštěstí podle místních úřadů zahynul jeden člověk, nejméně jeden je ještě pod troskami a 14 lidí bylo zraněno.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Výstava betlémů je významnou součástí adventních prohlídek, návštěvníci se mohou těšit jak na historické kousky, tak na betlémy novější

Článek

Na místě neštěstí jsme nalezli jednoho mrtvého, uvedl jeden ze zdravotníků. Podle něj šlo o dospělého muže. V tuto chvíli se domníváme, že uvnitř je ještě jeden člověk, řekl šéf torontských hasičů Bill Stewart. Bude trvat ještě dlouho, než se troskami probereme, dodal. Podle něj bylo do nemocnic převezeno 14 zraněných, včetně tří dětí.

Trosky nyní prohledávají i speciálně vycvičení psi. Policejní náčelník Julian Fantino upozornil, že situace "je pro záchranáře velmi nebezpečná". Podle Stewarta bylo ošetřeno i pět zedníků, kteří pracovali na demolici. Kus zdi kina Uptown Theatre propadl po celé délce do naší školy, uvedl John Harrington, učitel ze sousední školy angličtiny Yorkville English Academy.

Evakuace okolí

Celé okolí neštěstí v samém centru největšího kanadského města je uzavřeno a obyvatelé sousedních budov byli evakuováni v obavě z úniku plynu, napsal list Toronto Star.

Podle Harringtona byla většina učitelů a studentů venku, protože byla přestávka. Někteří však zůstali uvnitř a pracovali u počítačů. V okamžiku neštěstí byly ve třídě i tři děti ve věku osm až 11 let, dodal Harrington.

Kino Uptown Theatre bylo otevřeno v roce 1920 a brzy se stalo jedním z nejznámějších kin v Torontu. Majitel kino letos prodal a na jeho místě má vyrůst obytný dům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám