Hlavní obsah

Na Floridě zemřel český parašutista

Novinky, ČTK, WESH NewsChannel 2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DELAND

V americkém státě Florida zemřel český parašutista. Osmadvacetiletý muž Jan K. se v úterý vážně zranil při seskoku u města DeLand. Oznámila to ve čtvrtek televizní stanice WESH NewsChannel 2.

Foto: Eva Fruhwirtová

Vizualizace památníku. Bude umístěn na Masarykově náměstí

Článek

Jan K. podle vyšetřovatelů nezvládl několik desítek metrů nad zemí pokus o složitý manévr a dopadl ve velké rychlosti na zem. Ihned byl převezen do nemocnice Halifax Medical Center.

Tamní lékaři u něj diagnostikovali četná vnitřní zranění a zlomeniny obou nohou, kyčlí, lebeční kosti. Jeho stav označili za kritický. Včera Čech zemřel.

"Udělal manévr, a to velmi blízko země. Jeho pohyb způsobil rychlejší padání a nekontrolovatelný náraz do země. Byla to jeho chyba," řekl televizní stanici policejní velitel Randall Anderson.

Podle televize šlo o zkušeného parašutistu. Měl za sebou přes 1000 seskoků. Skákal s dalšími Čechy v parašutistickém klubu Skydive DeLand již několik dní, řekl majitel klubu Bob Hallett. Incident vyšetřuje Federální letecká agentura (FAA).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám