Hlavní obsah

Muže v Indii přisál přístroj magnetické rezonance, nehodu nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletý muž zemřel v nemocnici v indické Bombaji poté, co do sálu se zapnutým přístrojem magnetické rezonance vstoupil s kyslíkovou lahví v ruce. Tu přístroj společně s ním přitáhl obrovskou magnetickou silou, což způsobilo prasknutí lahve. Muže podle předběžných policejních zpráv usmrtilo vdechnutí uniklého kapalného kyslíku.

Foto: Profimedia.cz

Přístroj magnetické rezonance (ilustrační foto)

Článek

Britský list The Guardian v úterý uvedl, že dvaatřicetiletý Rajesh Maru byl v nemocnici navštívit příbuzného. Kyslíkovou lahev mu dal podle jeho strýce do rukou jeden z praktikantů. Tvrdil prý, že přístroj magnetické rezonance je vypnutý.

„Zadrželi jsme lékaře společně s jedním praktikantem z důvodu podezření ze způsobení smrti z nedbalosti,“ řekl agentuře AFP mluvčí bombajské policie Deepak Deoraj.

Vláda v indickém státě Maháráštra, kde je Bombaj hlavním městem, oznámila, že rodina oběti má nárok na odškodné ve výši 500 tisíc rupií (asi 160 tisíc korun).

Přístroj magnetické rezonance využívá silné magnetické pole a elektromagnetické vlnění s vysokou frekvencí k zobrazení vnitřních orgánů lidského těla. Při vyšetření je proto nutné, aby pacient odložil všechny kovové předměty, které by přístroj mohl přitáhnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám