Hlavní obsah

Monako hledá diamant ze závodního jaguara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONAKO

Monako je na nohou. Stovky lidí hledají už od neděle dokonalý 118karátový diamant za více než 320 tisíc dolarů (asi 9,6 mil. Kč). Kámen byl zasazen do firemního znaku závodního automobilu Jaguar, který se účastnil víkendového závodu formule 1.

Foto: Jiří Smutný

Fáben miluje banány

Článek

Diamant o velikosti knoflíčku košile zapůjčila kvůli reklamě izraelská společnost Steimetz. Jenže vzápětí po startu to nováček stáje Jaguar pilot Christian Klein napálil v zatáčce do ochranné bariéry.

Úlomky karosérie se rozlétly až do vzdálenosti 200 metrů.Když automobil dopravili do garáže, zjistilo se, že diamant je pryč. Na případné pátrání si museli všichni navíc počkat dvě hodiny, než se závod dojel.

Policie teď prověřuje nejrůznější verze včetně krádeže. Stovky lidí navíc od neděle procházejí oblast, kde by mohl diamant být.

"Prohledáváme kvůli malému kamínku, velký prostor. Rozhodne nečekáme na chvíli, kdy kdosi přijde a řekne - tady ho máte," řekl za společnost Jaguar Nav Sidhu.

Firma mezitím oznámila, že tomu, kdo vzácný kámen vrátí daruje nejnovější model Jagur XK za 45 tisíc dolarů (asi 1,35 mil. Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám