Hlavní obsah

Záhadná smrt v klubu v JAR. 21 mladých lidí zabilo něco, co požili či vykouřili

Aktualizováno

Mladé lidi v klubu v Jihoafrické republice nejspíš zabilo něco, co vypili, snědli nebo vykouřili, uvedly dnes podle agentury Reuters místní úřady. Nejmladší z celkem 21 obětí byla třináctiletá dívka. Bezvládná těla byla nalezena v nočním podniku ve městě East London v noci na neděli. Po příčině úmrtí kriminalisté nadále pátrají, čekají na výsledky pitvy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

V klubu v JAR našli dvě desítky mrtvých mladých lidí

Článek

„Buď něco pozřeli v pití nebo v jídle, což by ukazovalo na otravu, nebo něco inhalovali,” uvedl mluvčí bezpečnostního odboru provincie Východní Kapsko. Dodal, že na záběrech z bezpečnostních kamer byly vidět vodní dýmky. „Vylučujeme, že by šlo o ušlapání v panice,” dodal mluvčí.

Prvotní informace uváděly 22 mrtvých. Policie později údaj opravila na 21 obětí, z toho bylo 13 chlapců a osm dívek. Dohromady 17 lidí zemřelo přímo v klubu, další čtyři zemřeli po převozu do nemocnice, uvedla agentura AFP.

K lidem shromážděným před márnicí přijel promluvit ministr policie Bheki Cele, který se při projevu rozbrečel. U márnice se už v neděli večer scházeli rodiče, jejichž děti nedorazily domů.

Regionální úřad pro vydávání licencí na prodej alkoholu uvedl, že zvažuje žalobu na majitele baru za „hrubé” porušení zákona. Ten zakazuje prodej alkoholu osobám mladším 18 let.

V klubu v JAR našli 20 mrtvých bez známek poranění

Svět

Na okrajích velkých jihoafrických měst, které byly před koncem apartheidu vyhrazeny jen pro nebělošské obyvatelstvo, je povoleno nebo tolerováno mnoho neoficiálních podniků. Předpisy týkající se zákonného věku pro konzumaci alkoholu se v nich však ne vždy dodržují, poznamenává AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám