Hlavní obsah

McDonald´s v Británii testuje omračování kuřat plynem

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská větev mezinárodního řetězce McDonald´s testuje humánnější metody usmrcováni kuřat pro produkty typu McNuggets. Jateční kuřata mají být před proříznutím hrdla uvedena do bezvědomí ve speciálních komorách směsí dusíku, argonu a kysličníku uhličitého.

Foto: Kateřina Krubová

Hrad Sovinec v podzimním hávu.

Článek

Až dosud umírala kuřata po omráčení elektrickým šokem. Podle aktivistů ze skupiny Lidé za etické zacházení se zvířaty (Peta) však mnohá z nich stačila před namočením do elektrolázně zvednout hlavy, takže pak byla podříznuta při vědomí.

Nová metoda, označovaná jako "kontrolované atmosférické zabíjení", předpokládá velmi rychlé navezení kontejneru z nákladního vozu do plynové komory.

"Čekáme na konečnou vědeckou expertízu, ale už nyní je jasné, že metoda by podstatně snížila utrpení zvířat," řekl britská mluvčí McDonald´s Amanda Pierceová.

V Británii se denně stravuje v 1200 restauracích této firmy na dva a půl miliónu Britů, kteří za rok zkonzumují na deset miliónů kuřat.

Reklama

Související témata:

Související články

McDonald´s se brání slovníkovému heslu

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald´s, který významně ovlivňuje životní styl některých lidí, se bouří proti nakladatelství Merriam-Webster.

Dědička McDonald´s odkázala charitě miliardy

Joan Krocová, zesnulá dědička po zakladateli sítě restaurací McDonald's, odkázala Armádě spásy 1,5 miliardy dolarů. Z daru bude vystavěno třicet pět středisek...

Výběr článků

Načítám