Hlavní obsah

Matka vytasila před školou v Sao Paulu zbraň a před zraky dětí zastřelila ozbrojeného muže

Neuvěřitelnou duchapřítomnost prokázala dvaačtyřicetiletá Katia da Silva Sastreová z brazilského Sao Paula. Když žena, jež pracuje jako vojenská policistka, před školou spatřila ozbrojeného muže mířícího pistolí na ostatní matky s dětmi, vytasila služební zbraň a třemi výstřely kritickou situaci vyřešila. Útočník zraněním v nemocnici podlehl.

BEZ KOMENTÁŘE: Matka zastřelila služební zbraní lupičeVideo: Ferreira Master

 
Článek

Na nedělních záběrech z bezpečnostní kamery je vidět, jak jednadvacetiletý Elivelton Neves Moreira míří zbraní na skupinku žen s jejich dětmi. Lupič měl však smůlu, neboť mezi vystrašenými ženami byla i Sastreová, která pracuje jako vojenská policistka a ke škole přišla se svými dvěma dcerami u příležitosti párty ke Dni matek.

Žena pohotově vytáhla z tašky služební zbraň a na útočníka třikrát zblízka vystřelila. Poté k mladíkovi přiběhla, odkopla mu zbraň z dosahu a nohou ho přitiskla k zemi. V této pozici následně vyčkala na příjezd policie a záchranné služby.

„Nevěděla jsem, zda chce zastřelit děti, matky, nebo ochranku u dveří školy. Myslela jsem jen na to, že musím všechny ochránit,“ svěřila se odvážná žena listu The Independent.

Sastreová byla za svůj chrabrý čin odměněna květinami od starosty města. Útočník svým zraněním podlehl krátce po převozu do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám