Hlavní obsah

Manželé dostali za vraždu čtyř dětí doživotí

VARŠAVA

Soud v polské Lodži v pondělí odsoudil k doživotnímu trestu vězení manželský pár za vraždu jejich čtyř dětí. Jejich mumifikované mrtvolky byly nalezeny koncem loňského května v sudech skrytých ve skříni v bytě, kde rodina bydlela.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Při hrůzném nálezu policie objevila pozůstatky dvou pětiletých chlapců-dvojčat, jejichž těla byly tehdy v sudech skryta již pět let, a dvou novorozenců.

Soud dospěl k závěru, že manželé, kteří byli v polských médiích identifikováni pouze jako třicetiletý Krzysztof N. a o rok starší Jadwiga N., zabili své děti, protože je považovali za břemeno. Dvojčatům podali smrtící dávku sedativ, jednomu z novorozenců neposkytli zdravotnickou pomoc a dalšího novorozence uškrtili.

"Nejste schopni mít rádi a vaše zločiny to potvrzují. Nezasloužíte si označení matky a otce," prohlásil soudce Marek Chmiela, když oznamoval verdikt, proti němuž je ovšem možno se ještě odvolat.

Žena tvrdila, že je nevinná, protože k zabíjení dětí ji prý nutil její manžel. Soud to však odmítl s poukazem, že o zločinech neinformovala policii a že o sociální dávky příslušející dětem žádala i po jejich smrti.

Zbývající dítě manželů, dvanáctiletá holčička, bylo předáno do dětského domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám