Hlavní obsah

Luxusní víno ztrpčilo Britům Prahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Brit Andy Freegard a jeho přítelkyně Helen Kellyová se zřejmě zařadí mezi turisty, kteří nebudou na Prahu vzpomínat v dobrém. Přijeli jako mnozí v přesvědčení, že je v Česku všechno levné, a v restauraci si s důvěrou objednali láhev Chateau Margaux z roku 1987.

Foto: Václav Znamenáček

Několik let stará fotografie, kdy se na jednom pódiu sešli manželé Olga a Waldemar Matuškovi s Helenou Vondráčkovou.

Článek

Překvapení přišlo společně s otevřením vína, a to v podobě účtu ve výši téměř tisíce liber (50 tis. Kč). Informovala o tom v pátek britská Ananova.

Realitní agent ze Sandhurstu Andy začal tušit zradu v okamžiku, kdy mu číšník po otevření lahve přinesl očichat korkovou zátku. Když se pak dostavil s karafou, bylo vše jasné.

Drahé doušky

Helen vzala rozum do hrsti jako první a otázala se, zač to bude v librách. Dověděla se, že za tisíc. Do té chvíle Britové žili v domnění, že si lahvinku Chateau Margaux vypijí za 20 liber.

"Začali jsem tušit, že je něco špatně, když se z ničeho nic radikálně změnil způsob obsluhy. Byl jako vyměněný. A taky jsme pochopili, že už otevřenou láhev nemůžeme odmítnout. Dali jsme do pití a uvědomovali si, že s každým douškem polykáme 50 liber. Omlouvá mě jen to, že jsem byl velmi unaven a že v podniku bylo velké šero," svěřil se Freegard.

Alex Britton je sice odborník na víno, ale v tomto případě může posloužit i jako terapeut. "Margaux je beze vší pochyby jedno z nejlepších vín na světě," vzkazuje Freegardovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám