Hlavní obsah

Loď řízená českým kapitánem poškodila v Nizozemsku most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cisternová loď, kterou řídil 59letý český kapitán, narazila do důležitého mostu v nizozemském Groningenu. Informovala o tom agentura DPA. Nikomu se nic nestalo, ale škody na mostě jsou podle zástupců města velké.

Foto: Profimedia.cz

Poškozený most v nizozemském Groningenu

Článek

Policie českého kapitána zadržela. Testy ukázaly, že nepožil alkohol, ani si nevzal žádní drogy. Čelí podezření, že nemá dostatečné schopnosti k řízení lodi.

V Nizozemsku rozehnali demonstraci proti opatřením vodním dělem

Evropa

Svědci nehody, která se stala v noci na sobotu, vypověděli, že slyšeli hlasitou ránu. V té době most zrovna nepřejíždělo žádné auto, jen jeden řidič mopedu. Náraz lodi ho vyděsil.

Foto: Profimedia.cz

Poškozený most v nizozemském Groningenu

Cisternová loď Bodensee je 110 metrů dlouhá a pluje pod německou vlajkou. Podle policie na ní nebyly žádné technické závady. Se čtyřčlennou posádkou plula ze Štrasburku do nizozemského Delfzijlu.

Provoz v Suezu byl kvůli zablokované lodi přerušen. Denní ztráty jdou do stovek miliard

Blízký a Střední východ

Otočný most pojmenovaný po spisovateli Gerritu Krolovi spojuje dvě groningenské čtvrti. V sobotu večer technici začali s demontáží poškozené části určené pro automobilovou dopravu. Část mostu určená pro cyklisty a chodce je nepoškozená. Místní úřady uvedly, že provoz na vodní cestě bude obnoven co nejrychleji.

Reklama

Výběr článků

Načítám