Hlavní obsah

Lékař: za Bushovy přebrepty může počínající demence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSTON

Michiganský lékař Joseph Price, který se zabýval pověstnými přeřeky amerického prezidenta George W. Bushe, dospěl k zajímavému závěru. Podle odborníka není prezident hloupý, je jen blázen nebo se u něj začíná projevovat stařecká demence. Priceovu diagnózu zveřejnil americký deník The Boston Globe.

Foto: Promo Nostrrromö
Článek

"Naše země nachází v rodinách naději, tam křídla dostávají sny." Nebo také: "Vím, že lidské bytosti a ryby spolu mohou žít v míru." Či: "Slibuji vám, že budu naslouchat tomu, co tu bude řečeno, i kdybych tu nebyl."

Mezi další povedený Bushův přebrept patří věta při srpnovém projevu, který měl v Bílém domě u příležitosti podpisu nového rozpočtu ministerstva obrany.

"Naši nepřátelé jsou vynalézaví a nápadití. My také. Nikdy nepřestanou hledat nové cesty, jak ublížit naší zemi a našemu lidu. My také ne," prohlásil tehdy.

To jsou jen ukázky Bushových nešťastných výroků, které se pravidelně zaznamenávají. Ve Spojených státech již vyšlo několik sbírek, které je shrnují.

Rychlá léčba

Podle Price jsou tyto přeřeky ukázkou toho, co lékaři "nazývají fabulací, a jsou rovněž příznačné pro demenci. Osmapadesátiletý šéf Bílého domu by se měl co nejdříve začít léčit," upozornil lékař.

Mistrem přeřeknutí byl i bývalý americký prezident Ronald Reagan, který stál v čele USA v letech 1981 až 1989 a který zemřel v červnu ve věku 93 let na Alzheimerovu chorobu. Jednou například prohlásil, že počet chudých "začal klesat, ale pokračuje v růstu".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám