Hlavní obsah

Křesťané v Nigérii pálí mrtvé muslimy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ONITSHA

Mladí křesťané ve čtvrtek pálili těla mrtvých muslimů v ulicích jihonigerijského města Onitsha. Během násilností mezi dvěma skupinami věřících přišlo za pět dní v Nigérii o život nejméně 138 lidí.

Článek

Dav v převážně křesťanské Onitshe se chtěl pomstít za smrt svých souvěrců, kteří byli zabiti na muslimském severu země po demonstracích kvůli zveřejnění karikatur proroka Mohameda v evropském tisku.

Během dvou dní už ve městě přišly o život desítky lidí. Nigerijští křesťané zničili řada muslimských domů a vypálili tamní mešity.

"Jsme velmi šťastní, že se toto děje, takže sever dostane lekci," řekl taxikář Anthony Umai, který postával u skupiny mladých křesťanů, kteří dávali na hromadu deset těl zabitých muslimů a zapalovali je.

Nigérií, která je nejlidnatější zemí kontinentu, zmítá nejistota ohledně dalšího politického vývoje, což zhoršuje už tak napjaté vztahy mezi jednotlivými oblastmi i rozdílnými etniky a náboženskými skupinami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám