Hlavní obsah

Kanibal odmítal otylé zájemce o smrt

Právo, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

"Otylé zájemce o usmrcení jsem odmítl, měli příliš mnoho tuku, ale vybral jsem si z nabídek na internetu ještě jednoho učitele a jednoho důchodce," řekl kanibal z Rotenburgu - Armin Meiwes (42) soudcům v hesenském Kasselu.

Článek

"Cítil jsem se vždy zcela osamělý. Nejdříve odešel otec, pak bratr a později zemřela i babička. Aspoň někdo z nich měl se mnou zůstat. Jako školák jsem si představoval, jak některého ze spolužáků usmrtím, otevřu mu břicho a vykuchám mu vnitřnosti. Tak jsem to také v tomto případě udělal," citoval list Bild z obsáhlé výpovědi.

Představy konzumace celebrit

Neustále si představoval různá jídla z lidského masa, zejména z celebrit, které viděl v televizi: "Připravit je holt tak, jak se jídla dělají. Při některých představách jsem i onanoval."

Tři roky hledal na internetu své oběti, než došel k počítačovému expertu Berndu Brandesovi (43): "U něj jsem měl poprvé pocit, že to míní vážně, že nefantazíruje, což se pozná podle volby slov. Mnohé lze vycítit i mezi řádky. Napsal mi, že se už nemůže dočkat, až bude v mých ústech. Když přijel, hned jsme se poznali, protože jsem měl jeho portrét i dva akty. Tady jsem, řekl mi. Chtěl, abych mu nejdříve ukousl penis, a proto chtěl předtím i snímek mých zubů. Chtěl také, abych mu maso odkousával z těla."

Na dotaz soudců, zda mu to vše nepřipadalo podivné, přitakal, že to "není normální, když se někdo nechá sníst nebo když někdo někoho sní".

Oběť se prý nabídla sama

Po kávě v zimní zahradě se prý Brandes svlékl a prohlásil: "Teď vidíš moje tělo. Doufám, že ti bude chutnat." Odešli do řeznické místnosti, kde "došlo k normálnímu sexu".

"Chtěl, abych mu ukousl penis. Kousl jsem, ale neobjevila se žádná krev. Řekl mi, že to neumím a že jsem přílišný dobrák. Nechal se odvézt na nádraží, ale tam si odjezd do Berlína rozmyslel a vrátili jsme se ke mně." Brandes si pak vzal deset prášků proti bolesti, zapil je lékem proti kašli a pak prý ho požádal, aby mu "konečně uřízl tu věc".

"Byl zcela při vědomí a odvážný. Řekl mi, že až bude v bezvědomí, mám ho zapíchnout," tvrdí obžalovaný.

Vražda, nebo zabití?

Meiwes i jeho advokát Harald Ermer nadále trvají na tom, že Brandese (43) z Berlína v březnu 2001 nezavraždil, ale zabil a zčásti snědl na jeho vlastní žádost. Prokuratura hovoří o vraždě.

Předsedající soudce Volker Mütze dal podle německé televize n-tv nyní poprvé najevo, že "je možný rozsudek za vraždu, která měla uspokojit sexuální touhu, nebo za vraždu z nízkých pohnutek", přičemž v obou případech hrozí až výjimečný trest - doživotí.

Za zabití na požádání lze uložit nejvýše pět let vězení. Proces, v němž je předvoláno na 40 svědků a jehož závěr se očekává do 30. ledna 2004, má pokračovat zítra.

Reklama

Související témata:

Související články

Začal soud s německým kanibalem

Našel si svou oběť na inzerát. Společně spolu povečeřeli - penis. A pak ho zabil, tělo následně naporcoval. Během "rituálu" si s uříznutou hlavou stále...

Nahrávku kanibalismu zhlédne jen 12 lidí

Soud v německém Kasselu projednávající případ kanibalismu v pondělí pustí v síni videonahrávku se záznamem vraždy. Pořídil ji sám obviněný Armin Miewes (42),...

Výběr článků

Načítám