Hlavní obsah

Hokejista Šťastný půjde do eurovoleb

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý hokejista Peter Šťastný bude možná kandidovat ve volbách do Evropského parlamentu (EP) za vládní Slovenskou demokratickou a křesťanskou unii (SDKU) premiéra Mikuláše Dzurindy. Ve čtvrtek o tom informoval slovenský deník SME.

Foto: Skaterock.cz

Putovní výstava v rožnovském kultovním baru Železo zahájena

Článek

Politolog Grigorij Mesežnikov to považuje za dobrý tah SDKU. "Zatraktivnilo by to kandidátku SDKU. Šťastného si vážím, ale nikdy nepracoval v politice a chybějí mu zkušenosti," upozornil.

Při klesajících preferencích Dzurindovy SDKU hrozí, že do EP se nedostane ani jeden zástupce nejsilnější vládní strany.

Šťastný spolupracoval s Dzuridnou už před parlamentními volbami v roce 1998, kdy se společně objevili na plakátu a Šťastný absolvoval několik mítinků strany. Dzurinda se po roce 1998 stal premiérem a odstavil tak od moci Vladimíra Mečiara.

Šťastný je jedním ze slavné trojice hokejových bratří, kteří hráli za Slovan Bratislava a za čs. reprezentaci. Peter, Marián i Anton začátkem 80-tých let emigrovali do Kanady, kde společně hráli za tým NHL Quebec Nordiques.

Peter reprezentoval Kanadu na Kanadském poháru. Po vzniku Slovenské republiky reprezentoval v roce 1994 Slovensko na olympiádě v Lillehammeru. Pomohl také Slovákům přebojovat se z C skupiny mistrovství světa až do skupiny A.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám