Hlavní obsah

Hluční čeští azylanti vypověděni z Walesu

Novinky, Rostislav Matulík, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britské úřady vypověděly 18 hlučných žadatelů o azyl z ČR, kteří obsadili čtyřpokojový rodinný domek ve waleském Swansea. Podle čtvrtečního vydání listu The South Wales Evening Post úředníci vyslyšeli stížnosti sousedů.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Podle článku nazvaného Osmnáct uprchlíků v jednom domě byl patrový domek na Balaclava Street přidělen čtyřčlenné romské rodině z České republiky. Minulý týden se k nim sjelo tucet dalších osob, které přijely z jiných částí Británie a které s nimi byly zřejmě spřízněny. Všichni čekali na vyřízení žádostí o azyl. Deset z nich byly děti mezi čtyřmi a šesti lety.

Sousedům vadil hluk a krádeže

Sousedé si stěžovali na hlasitou hudbu hrající do časných ranních hodin. Majetek prý byl poškozován a rozkrádán, píše deník ve svém internetovém vydání. "Bylo to jako sjezd mafiánského klanu," řekl jeden ze sousedů listu. "Měli čtyři auta. Jsme rádi, že jsou pryč," dodal.

Narušitelé klidu byli posláni zpět do ČR

Mluvčí organizace Clearsprings, která žadatele o azyl do domku umístila, potvrdila, že agentura obdržela stížnosti na hluk v noci, poškozování majetku, krádeže hraček a mléka rozváženého sousedům i prohlížení popelnic. Britské úřady rodiny odvezly ze Swansea přímo na letiště Heathrow v Londýně a poslaly je zpět do Česka.

Reklama

Výběr článků

Načítám