Hlavní obsah

Francouz během lovecké sezóny omylem zastřelil třináctiletého vnuka

Tragická událost se odehrála v neděli ráno poblíž francouzské vesnice Triaize na západě Francie v souvislosti se zahájením nové lovecké sezóny. Tamní policie nyní prošetřuje případ, kdy muž střelil teprve třináctiletého vnuka do hlavy. Podle deníku Daily Mail, který o incidentu informoval, chlapec následkům zranění v nemocnici podlehl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Mladého hocha zasáhla kulka do oblasti hlavy, když se skláněl pro zastřeleného ptáka ležícího na zemi. Přivolaná pomoc chlapce letecky transportovala do nemocnice v Nantes, tam však zemřel. Jaké okolnosti incident provázely, se zatím neví, policisté teprve zahájili vyšetřování.

Víkend, který je ve Francii tradičně spjatý se začátkem lovecké sezóny, má na svém kontě již dvě oběti. V sobotu zemřel sedmapadesátiletý muž poté, co v departementu Alpes-Maritimes spadl do rokliny. Daleko k tragické události neměl ani incident v departementu Var, kde muže a jeho dvanáctiletého syna zasáhly zbloudilé střely. Jejich zranění naštěstí nebyla smrtelná.

Incidenty pravděpodobně odstartují řadu kampaní, které budou bojovat za změnu loveckých zákonů. Každý rok totiž během tohoto období přijde o život několik lidí. „Lov musí být v neděli zrušen, neboť se jedná o nejnebezpečnější den. Stále větší množství lidí se totiž o víkendech vydává do přírody, ať už na procházku, za cyklistikou či na houby,“ řekl ještě před tragickými událostmi pro server The Local vedoucí asociace pro ochranu divokých zvířat Pierre Athanaze.

Reklama

Výběr článků

Načítám