Hlavní obsah

Florida vykonala další rozsudek smrti

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TALLAHASSEE

Americký stát Florida dnes popravil muže odsouzeného za vyvraždění rodiny v Tampě. Porota vyměřila Newtonovi Carltonovi Slawsonovi (38) trest nejvyšší - smrtící injekci - za otřesnou vraždu 4 lidí a 1 nenarozeného dítěte.

Foto: Jaroslav Vančat

Sociální zařízení DPMLJ a.s. v Doubí

Článek

Krvavý masakr se odehrál v dubnu 1989. Slawson tehdy notně posilněný pitím piva a konzumací kokainu přišel do domu svého přítele Geralda Wooda (24). Místo láhve vína a brambůrek, které hosté zpravidla na návštěvy nosí, si ale s sebou přinesl revolver a ostrý nůž. Jako prvního zastřelil kamaráda, následovaly 2 jeho děti - Jennifer (4) a Glendon (3).

Neotřesnějším způsobem ale zohyzdil poslední oběť - Woodovou manželku Peggy (21). Ženu, která byla v době vraždy v 8. měsíci těhotenství, nejdříve vážně postřelil a posléze do ní slepě bodal. Z umírající budoucí matky na konec vyřízl nenarozený, zcela vyvinutý plod, jež ubodal a několikrát do něj i vystřelil. Peggy Woodová zemřela o několik minut později. Stačila se ještě doplazit k domu své matky a říci jí: "Udělal to Newt". Poslední slabiky jména vraha už nevyslovila, zemřela.

Obhajoba porotu nepřesvědčila

Slawson se u soudu bránil, že si na nic ze dne vraždy nepamatuje, neboť prý zkonzumoval nadměrné množství piva a alkoholu. Uvedl dále, že mu drogu nabídl sám Wood. Dítě údajně navíc z matčina těla vyřízl, aby je zachránil. Porota chabou obhajobu neuznala. Přitížily mu i nálezy pornografických časopisů s dokreslenými schématy rozřezaných ženských břich.  

Za otřesný masakr 5 lidí, do počtu tehdy zahrnula porota i nenarozený plod, ho soud odsoudil k smrtící injekci. Rozsudek byl vykonán téměř 14 let po činu, tj. dnes deset minut po sedmé hodině ranní zdejšího času.     

Slawson je 56. osobou popravenou na Floridě od znovuzavedení trestu smrti v roce 1976. Vykonání popravy podepsal guvernér Jeb Bush.  

Reklama

Výběr článků

Načítám