Hlavní obsah

Epstein si prince Andrewa vodil jako loutku, tvrdí nová kniha

Americký finančník Jeffrey Epstein (+66) využíval britského prince Andrewa (62) k dojednávání pochybných obchodů, zároveň jím však pohrdal. Takový obrázek líčí nová kniha The Palace Papers novinářky Tiny Brownové (68), jejíž úryvky zveřejnil list The Daily Telegraph.

Foto: Jane Rosenburg, Reuters

Jeffrey Epstein během slyšení u soudu

Článek

„V soukromí lidem Epstein říkal, že Andrew je idiot, ale – pro něj – užitečný idiot,“ cituje z knihy deník.

„Epstein se svěřil příteli, že létal s vévodou z Yorku do zahraničí, kde ho vlády musely přijmout, a Epstein vystupoval jako investiční poradce Její královské Výsosti. S Andrewem v popředí mohl Ep­stein s těmito často pochybnými hráči vyjednávat různé dohody,“ popisuje kniha, která zároveň uvádí některé problematické kontakty vévody z Yorku.

S Epsteinem měli zneužívat nezletilé dívky. Modelingového agenta našli oběšeného v cele

Evropa

„Pořádal obědy v Buckinghamském paláci pro toxické příbuzné blízkovýchodních tyranů, pozval libyjského pašeráka zbraní na dceřinu svatbu a při oslavě 21. narozenin princezny Beatrice se vydal na lov hus s kazachstánským prezidentem Nursultanem Nazarbajevem (81),“ líčí kniha.

Epstein, obviněný ze zneužívání nezletilých dívek, spáchal dle závěrů vyšetřování v roce 2019 sebevraždu ve vazební věznici. Američanka Virginie Giuffreová (38) později vinila Andrewa ze sexuálního napadení z roku 2001, princ se s ní letos dohodl na mimosoudním vyrovnání.

Reklama

Výběr článků

Načítám