Hlavní obsah

Dva psi uškrtili v Británii svými vodítky matku čtyř dětí

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 8. července bylo ve Wrexhamu v severním Walesu nalezeno tělo sedmačtyřicetileté Deborah Mary Robertsové. Soudní vyšetřování tento týden osvětlilo příčinu její smrti. Žena byla tragicky uškrcena vodítky jejích dvou psů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Co přesně způsobilo smrt matky čtyř dětí měl objasnit takzvaný inquest, soudní slyšení, které se v anglosaských zemích koná vždy, aby bylo vyloučeno případné cizí zavinění.

Není jisté, jak se Robertsová během venčení do problému dostala, trpěla však Huntingtonovou chorobou. Všimla si jí její přítelkyně a doběhla ke dvou mužům pracujícím nedaleko. Prosila je o pomoc, protože se jejich přítelkyně prý dusí.

Když se všichni tři dostali na místo, našli už jen bezvládné tělo ženy s vodítky omotanými kolem krku. Přivolání záchranáři mohli pouze konstatovat smrt.

Na ženu na Plzeňsku zaútočil staford, její syn střílel

Krimi

Koroner John Gittins uvedl, že podle soudního ohledání těla je předběžná příčina smrti zadušení následkem škrcení. Dodal, že nic nenasvědčuje cizímu zavinění, ani podezřelým okolnostem a navrhl inquest odročit do doby, než bude pitevní zpráva kompletní.

Huntingtonova choroba je vzácné dědičné neurodegenerativní onemocnění mozku charakteristické nekoordinovanými trhavými pohyby těla a postupným snižováním mentálních schopností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám