Hlavní obsah

Kulový blesk poničil dům na Slovensku, majitelku zachránila peřina

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Rodinný dům osmapadesátileté Marty ze středoslovenského města Detva zasáhl při nedělní bouřce kulový blesk. Dům je poničený, majitelku domu zasypaly cihly a sklo, ale je šťastná, že jinak vyvázla nezraněná.

Foto: Hasiči Detva

Kulový blesk

Článek

Místní hasiči na sociální síti informovali, že kulový blesk zasáhl střechu rodinného domu v Cintorínské ulici.

„Na místě zasahovali tři hasiči s jedním kusem hasičské techniky. Blesk poškodil střechu a komín. Požár naštěstí nevznikl,“ uvedl Štefan Mokrý z operačního střediska hasičského a záchranného sboru v Banské Bystrici. „Nikdo nebyl zraněn, ale majitelka domu je v šoku,“ dodala Mokrý.

Web sme.sk informoval, že na místo byla přivolaná rychlá zdravotní pomoc. „Žena neutrpěla fyzická zranění, ale byla v těžkém stresu. Záchranáři ji ošetřili bez transportu do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Blesk při bouřce zapálil chatu na Orlickoústecku

Krimi

Majitelka v době zásahu kulovým bleskem spala, protože se vrátila z noční směny. „Spala jsem pod peřinou, a to utlumilo pád cihel a skla, kterých byla plná postel. V domě byl prach a dým, tak jsem rychle utekla pryč,“ řekla Marta webu čas.sk.

Poškozená byla střecha a elektřina. Sousedé majitelce okamžitě pomohli s překrytím střechy, protože v okolí bylo nadále deštivé počasí. „Děkuji sousedům a všem dobrým lidem, kteří neváhali ani vteřinu a pomohli,“ řekla žena, která před lety přišla o manžela a sama vychovala tři děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám