Hlavní obsah

Drama v Kostarice. Letadlo sjelo po nouzovém přistání z ranveje a kus se ho odlomil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostarické letiště Juan Santamaría International Airport bylo ve čtvrtek na určitý čas uzavřeno poté, co tam nouzově přistál nákladní letoun Boeing 757-200 společnosti DHL. Stroj při tom sjel z ranveje. Při incidentu, který si nevyžádal žádná vážná zranění, se od letadla odlomila ocasní část.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Boeing při nouzovém přistání na Kostarice sjel z ranveje a rozlomil seVideo: Reuters

 
Článek

K dramatické situaci na letišti došlo ve čtvrtek kolem desáté hodiny ranní. Provoz byl následně pozastaven do půl čtvrté odpoledne, což ovlivnilo 57 komerčních a nákladních letů a 8500 pasažérů.

Letadlo DHL směřovalo do Guatemaly, podle informací kostarického úřadu pro civilní letectví krátce po startu zaznamenalo poruchu hydraulické soustavy, což pilota donutilo požádat o nouzové přistání.

Rusko marně shání náhradní díly do letadel, i Čína ho odmítla

Válka na Ukrajině

To neproběhlo zrovna hladce – po přistání totiž letadlo sjelo z ranveje a skončilo na přilehlé travnaté ploše. Při incidentu se od letadla odlomil ocas a částečně také jedno z křídel.

Společnost DHL uvedla, že žádný člen posádky nebyl vážně zraněn. Jeden z nich však podstoupil preventivní lékařské ošetření. Dle informací společnosti aktuálně probíhá vyšetřování toho, co závadu letadla způsobilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám