Hlavní obsah

Dopadený boss mafie doplatil na chuť na lososa

– NEAPOL

Italští policisté zadrželi v pátek jednoho z nemocnějších bossů neapolské mafie Paola Di Laura. Di Lauro byl na italském seznamu třiceti nejhledanějších zločinců. Dvaapadesátiletý Di Lauro, který má přezdívku Milionář, byl zadržen poblíž Neapole. Jeho syna Cosima zatkli policisté také letos.

Článek

"Paolo Di Lauro je považován vůdce Camorry a jednoho z největších mezinárodních pašeráků drog," uvedl italský ministr vnitra Guiseppe Pisanu.

Boss byl dopaden kvůli svému mlsnému jazyku. Potrpěl si na lososa a plody moře. Sledovali jejich prodejce na rybím trhu. Tam se jim podařilo zachytit stopu Di Laurovy milenky, v jejímž byte se mafián skrýval. Zatčen byl před úsvitem.

Klan Di Lauro vede několik let krvavou válku se skupinami odpadlíků o kontrolu nad obchodem s drogami a zbraněmi. Samotný Di Lauro byl hledán od roku 1999 kvůli spojistosti se sérii vražd a od roku 2002 také kvůli pašování drog.

Při válce zločineckých gangů v oblasti Neapole přišlo letos o život 62 osob a loni to bylo 130. Posledním mrtvým je jeden z bossů neapolské mafie Domenico Scoppetta, kterého v Torre Annunziata zastřelili dva zabijáci.

Vedení tohoto města a policie jsou bezmocní, občané si zoufají a italská vláda si neví rady. "Je to válka jako v Bagdádu a v Bejrútu," řekl v italské televizi jeden mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám