Hlavní obsah

Doněck znárodní majetek uprchlých před boji

Právo, ave

Vedení separatistické Doněcké republiky na východě Ukrajiny oznámilo, že začne znárodňovat nemovitý majetek lidí, kteří uprchli z oblasti v důsledku bojů v roce 2014.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Představitel samozvané Doněcké lidové republiky Denis Pušilin

Článek

Z rozhodnutí Děnise Pušilina, šéfa samozvané DNR, se má „zajistit převod do vlastnictví měst a obcí nemovitého majetku bez řádného hospodáře a majetku zemřelých bez dědiců“.

Opatření, které vstoupilo v platnost koncem dubna, se týká obytných domů a prostor, pozemků a také budov a staveb nacházejících se na nich, či odpovídajících podílů v podílovém vlastnictví. Informovala o tom ruská televize Dožď.

Vyšetřování tragédie MH-17: Spoléháme na Buk, tvrdí hlas na nahrávce

Evropa

„V srpnu 2014 jsme nechali byt v Doněcku, v Alčevsku dva byty i daču. Máme tam známé, kterým posíláme peníze a oni za nás hradí poplatky za byty,“ řekl televizi jeden z uprchlých obyvatel Ukrajiny. Řada majitelů své prázdné nemovitosti formálně pronajímá za symbolickou částku. To už ale nebude možné. Podle nového nařízení bude muset vlastnictví a užívání bytu doložit majitel osobně v místě, kde se nemovitost nachází.

Půl milionu ruských pasů na Donbasu

Evropa

Neoficiálně konfiskace už běží a týká se i luxusních bytů a vil. Pušilin žije v domě zabaveném jednomu z místních podnikatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám