Hlavní obsah

Doktor unášel děti a testoval na nich léky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUALA LUMPUR

Malajská policie zatkla doktora tradiční medicíny za pokusy na dětech. Lékař (52) unášel v chudinských čtvrtích a následně mladistvé používal k pokusům. Obviněný se brání tím, že se snažil vyvinout nové způsoby léčby. Policie při zásahu osvobodila nejméně osmnáct dětí. O případu informovala tamní média v neděli.

Foto: Jiří Smutný

Pouzdřany a Brod nad Dyjí

Článek

Sdělovací prostředky na adresu doktora uvedly, že děti využíval místo morčat - zvířat tradičně sloužících na pokusy. Policie lékaře zatkla na jihu Serembanu před několika dny.

Na stopu pachatele přivedla vyšetřovatele podle deníku Star výpověď čtrnáctiletého chlapce. Ten do protokolu uvedl, že byl unesen a více než tři měsíce jej doktor zadržoval ve svém domě a zkoušel na něm účinky nejrůznějších léčiv. K těm nejhumánnějším bylo podle něj přikládání pijavic na celé tělo.

Hochovi se podařilo utéct počátkem uplynulého týdne. Jeho statečnost dopomohla na svobodu dalším osmnácti dětem - třinácti chlapcům a pěti dívkám. Vyšetřovatelé je nalezli ztrápené uvnitř lékařova domu.

Zatčený muž se nyní bude zpovídat z omezování osobní svobody, únosů a pravděpodobně i z ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám