Hlavní obsah

Diana o manželství: bez kousku štěstí a v pekle

Právo, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční večer nabídl britským divákům dokument o životě princezny Diany. Měl přinést odpovědi na třaskavé otázky, které se fanouškům královské rodiny dodnes honí hlavou.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana

Článek

Pořad se točí zejména okolo kontroverzního rozhovoru, který s princeznou natočila veřejnoprávní BBC v roce 1995. Média ho dodnes označují za takzvaný „tell-it-all“ – tedy otevřenou zpověď. Autoři dokumentu přicházejí s tvrzením, že pro Dianu tehdy nebyla BBC první volbou.

Dva měsíce předtím se pokusila svůj příběh odvyprávět deníku The Daily Telegraph, ale jeho tehdejší šéfredaktor sir Max Hastings odmítl rozhovor publikovat.

Hastings v dokumentu nezastírá, že zajímavého materiálu mu Diana poskytla spoustu. Údajně mu například řekla, že pro ni manželství s Charlesem bylo „od prvního dne peklo“ a že si nemyslí, že je její tehdejší manžel schopen a připraven vykonávat královskou funkci. Jako nástupce trůnu viděla spíše staršího syna, prince Williama.

William a Harry litují, že poslední hovor s matkou uspěchali

Evropa

Podle Hastingse působila Diana příliš „zranitelně“ a novináři nechtěli ostře sledovaný manželský pár vystavit ještě dalšímu mediálnímu tlaku.

„Celkem rychle jsem pochopil, jak moc Charlese nenávidí. Ano, nenáviděla Charlese. A když jsem se jí zeptal, jestli měli někdy šťastné momenty, odpověděla, že ne,“ říká Hastings.

Čekala atentát a bála se ho

Údajně se mu měla také princezna svěřit, že se obává, že na ni někteří lidé připravují atentát. Tato slova nyní na ostrovech znovu oživila oblíbené konspirační teorie tvrdící, že autonehoda, při které Diana zahynula, byla pouze zinscenovaná.

Nebyla to nehoda, trvají na svém svědkové havárie princezny Diany

Zahraniční

Jedna z historicky nejoblíbenějších členek britské královské rodiny zemřela 31. srpna 1997 ve věku šestatřiceti let. V době její tragické smrti bylo jejím synům princi Williamovi patnáct, respektive Harrymu dvanáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám