Hlavní obsah

Děti v USA házely po autech sněhové koule, jeden z řidičů dvě postřelil

Novinky, tcs

Skupina dětí v Milwaukee v americkém státě Wisconsin si sobotní večer krátila klasickou rošťárnou. Házela na kolemjedoucí auta sněhové koule. Běžná lumpárna se však změnila v drama, když děti zasáhly bílou toyotu. Její řidič vytáhl zbraň a na děti několikrát vystřelil. Dvě z nich trefil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál v sobotu 4. ledna krátce před osmou hodinou večer. O případu informoval list The Washington Post s odkazem na policejní vyjádření na Twitteru. Policie vyjížděla k případu poté, co několik svědků nahlásilo střelbu.

Na místě našla nejprve postřelenou dvanáctiletou dívku, o chvíli později i stejně zraněného o rok staršího chlapce. Děti naštěstí neutrpěly těžká zranění a po ošetření na místě byly převezeny do nemocnice. Jejich stav není vážný.

„Předběžné vyšetřování naznačuje, že obě oběti se skupinou mladistvých házely sněhové koule na projíždějící auta,“ uvedla ve své zprávě místní policie. „Jedna z koulí zasáhla bílou toyotu a její řidič vypálil několik střel na skupinu dětí, přičemž dvě zasáhl,“ pokračuje policejní prohlášení.

Policie, která nemá bližší popis pachatele ani vozu, po střelci nadále pátrá. Nyní doufá, že se ho podařilo zachytit některé z bezpečnostních kamer.

Obyvatele Milwaukee trápí rostoucí násilí

Případ obyvatele Milwaukee šokoval. „Kvůli sněhové kouli někoho klidně zabiješ? To je šílené,“ uvedla pro regionální televizi WDJT Pearlee Piggueová, která střelbu zaslechla.

„Mohl dětem vynadat, říct, ať to nedělají, mohl je dotáhnout domů a říct o tom jejich rodičům,“ vypočetl znechucený Alderman Cavalier Johnson, který bydlí nedaleko, možnosti řešení, které řidič vozu měl.

Vlak v Ostravě skončil s rozbitým oknem, někdo na něj mohl vystřelit

Krimi

Milwaukee, šestisettisícové hlavní město státu Wisconsin, trápí rostoucí počet zločinů spáchaných střelnou zbraní. V roce 2019 se v Milwaukee odehrálo 98 vražd, které byly v 80 případech spáchány právě střelnou zbraní.

Není to navíc poprvé, co házení sněhových koulí vyvolalo neadekvátní reakci. V roce 2008 muž ve Filadelfii zastřelil šestnáctiletého mladíka, který mu sněhovou kouli hodil do obličeje. Minulý rok se žena ze Seattlu pokusila přejet skupinku lidí, kteří si uspořádali sněhovou bitvu a jedna z jejich koulí trefila její džíp.

Reklama

Výběr článků

Načítám