Hlavní obsah

Deset pacientů zahynulo při požáru sanatoria

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HARTFORD

Nejméně deset lidí zahynulo a 21 bylo zraněno při středečním požáru sanatoria Greenwood Health Care Center v Hartfordu ve státě Connecticut na východním pobřeží USA. Velitel hasičů Charles Teal potvrdil, že jedna osoba byla zadržena, nicméně odmítl potvrdit, zda se jednalo o žhářství.

Článek

Tři lidé převezení do hartfordské nemocnice, kteří se silně nadýchali kouře, zůstávají v kritickém stavu, řekla mluvčí nemocnice Leigh Monroe.

Evakuováno bylo 100 pacientů

Požár vypukl v zařízení pro 150 lidí ve 3:30 ráno, uvedl šéf sanatoria Bob Majeski s tím, že se jej podařilo do půl hodiny dostat pod kontrolu. Plameny se rozšířily do části budovy s 60 lůžky, kde pobývají staří lidé i mladší pacienti na rehabilitaci. Mnozí klienti sanatoria jsou trvale upoutáni na lůžko nebo na kolečková křesla. Mnozí jsou slepí či mentálně zaostalí.

Zdravotní sestra, která měla noční službu, musela být lékařsky ošetřena, neboť se nadýchala kouře a utrpěla popáleniny menšího rozsahu, když pomáhala s evakuací asi stovky pacientů.

Reklama

Výběr článků

Načítám