Hlavní obsah

Chůva zařídila únos novorozeněte, odsedí si tři roky

Tři roky ve vězení si odsedí jednadvacetiletá chůva, která naplánovala únos novorozeněte v novozélandském Aucklandu. S únosem jí vypomohla její osmnáctiletá sestřenice, kterou při činu zachytila bezpečnostní kamera. Incident se odehrál v září loňského roku a rozsudek si žena vyslechla toto úterý, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nadene Faye Manukau-Togiavaluová se u rodiny nechala zaměstnat jako chůva, ve skutečnosti však měla zcela jiný záměr.

Po pouhých třech dnech v novém zaměstnání vyčkala, až novopečení rodiče usnou a své sestřenici Sydnee Taulapapadalaové dala signál, aby se vplížila do domu a teprve 11 dnů staré dítě unesla.

Na záběrech z bezpečnostní kamery je vidět, jak žena s kuklou na hlavě vnikla zadním vchodem do domu a krátce poté odešla s dítětem v náručí. Spolu s ním odcizila i šperky a další cenné věci.

Jakmile Taulapapadalaová zmizela, Manukau-Togiavaluová začala křičet, že dům byl vykraden. Pátrací akce se zúčastnilo 80 policistů, kteří dítě našli po šesti hodinách.

Zatímco Taulapapaová byla nucena zaplatit odškodné ve výši dvou tisíc novozélandských dolarů (asi 30 tisíc korun) a vykonat 400 hodin obecně prospěšných prací, Manukau-Togiavaluová dostala v úterý trest odnětí svobody po dobu tří let.

Reklama

Výběr článků

Načítám