Hlavní obsah

Chorvatský Split zasáhla vichřice

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozházené popelnice, popadané slunečníky či vyvrácené stromy. Chorvatský Split zasáhla v pondělí silná vichřice, na začátku července poměrně neobvyklá. Vítr foukal podle serveru Slobodna Dalmacija i v úterý, turisté by proto měli být obezřetní.

Foto: Profimedia.cz

Split (ilustrační foto)

Článek

Web poznamenává, že do úterních pěti hodin ráno museli hasiči třikrát zasahovat v několika ulicích, kde popadaly stromy. Odstranit škody napáchané bouří jim prý ještě chvíli potrvá.

Slobodna Dalmacija zároveň poznamenává, že nejde úplně o typické letní počasí a v úterý ráno ještě foukal silný vítr. Ten měl ale v průběhu dne odeznít. Turistům list radil, aby na pláže vyrazili raději až v odpoledních hodinách a pro jistotu se vyhnuli stromům.

Přestože do Chorvatska už zamířili turisté, jde podle dat z konce června zhruba o desetinu obvyklého počtu. List Dubrovački dnevnik uvedl, že jde o hosty z Bosny a Hercegoviny, Německa, Rakouska, Slovinska a České republiky.

Chorvatsko: přijela desetina turistů z obvyklého počtu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám