Hlavní obsah

Chlípnému newyorskému rabínovi hrozí 5 let vězení

CNN, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

V razii proti pedofilům na internetu uvízla další velká ryba - newyorkský rabín Israel Kestenbaum (54). Ten si dal v kavárně schůzku s 13letou dívkou, s níž si několik týdnů dopisoval. V tašce si s sebou přinesl lubrikační gel a kondomy.

Článek

Netušil ale, že místo s nezletilou chatuje s vyšetřovatelem a místo sexu na něj za několik dní čeká vězeňská cela.

Rabín sledován měsíc

Informace o skandálním případu prosákly na veřejnost během víkendu. Vyšetřovatelé tvrdí, že duchovní si s dívkou vystupující pod přezdívkou "East80Katie" dopisoval od 7. ledna. Seznámili se v místnosti "Miluji starší muže". Nic netušící rabín následně na nezletilé například vyzvídal, jakou má velikost podprsenky či jestli už měla někdy poměr se starším mužem. Členové speciální jednotky sledovali podivné rabínovo chování přes měsíc.

Poté, co si dal muž 16. února s domnělou dívkou sraz v kavárně na Manhattanu, rozjeli policisté akci. Setkání s nezletilou navrhl osobně rabín, jenž tu také na "objekt touhy" několik desítek minut čekal. Nikdo nepřišel. Zklamaný Kestenbaum netušil, že jej sem vylákala policie a za dobu čekání shromáždila dostatek fotografií, které chce použít při procesu.

Rabín: Jsem nevinný

Policie zatkla Kestenbauma minulý týden, konkrétně ve čtvrtek, tj. 4 dny po neúspěšné schůzce. Rabín tvrdí, že je nevinný. Značně přitěžující se pro něj však stala skutečnost, že aktovka, kterou měl prokazatelně v kavárně, obsahovala množství kondomů a lubrikační gel.

Policie ji zajistila jako důkaz při domovní prohlídce. Po duchovní stránce Kestenbaumovi také přitěžuje, že si s nezletilou psal převážně v pracovní době. Židovská obec už vyjádřila nad případem "hluboké politování", ovšem s tím, že "vinu bude nutno jejich členovi nejdříve prokázat".

Rozvod na spadnutí

Manželka Pamela (49) požádala o rozvod už v září loňského roku. Vše tehdy zdůvodnila tím, že jí byl muž nevěrný, a to právě prostřednictvím internetu, kde náhodné známosti vyhledával. Jednalo se ale prý vždy o dospělé ženy.

"Slíbil mi, že s tím přestane, na občasné nevěry se dá zapomenout, ale pokus o sex z nezletilou vymazat nejde," uvedla s tím, že se bude snažit rozvod urychlit. Rabín se nesmí podle úřadů od čtvrtka stýkat s 9letou dcerou. Soudce William Harrington jej v pátek propustil na kauci ve výši 5 tisíc dolarů (asi 150 tis. Kč). Další stání proběhne 26. února.

Kestenbaum spravoval věřící v oblasti Highland Park. V minulosti byl mimo jiné ředitelem Židovského institutu pro pastorální péči v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám