Hlavní obsah

Česká rodina u Baltu čekala tři dny na pomoc. Pomohl polský řidič

Právo, Pavol Minarik

Manželský pár se třemi syny z Náchoda na letošní dovolenou v Polsku jen tak nezapomene. Při návratu z přímořského střediska Mezizdroje v Západopomořanském vojvodství se jim rozbilo auto. Protože jim nefungovaly telefony a nevěděli, jak si přivolat pomoc, tři dny strávili u cesty, až si jich všiml polský řidič kamionu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Porucha na autě, které si rodina koupila krátce před dovolenou, se jim stala na ne příliš frekventované cestě u obce Goleniow, několik kilometrů od Mezizdrojů. V blízkém okolí nebyla benzínová stanice ani žádné domy a projíždějící auta ve vysoké rychlosti si jich nevšímala, proto se rozhodli napsat na nevelký kus papíru, který měli u sebe, nápis SOS,“ informovala televize TVN24.

Řidič kamionu Mariusz Mazurek nejdříve kolem stojícího auta a českých turistů projel, ale po chvíli zastavil a vrátil se k nim.

„Dal jsem jim vodu a zavolal šéfovi do firmy, aby upozornil záchranný systém, ale i velvyslanectví ČR v Polsku, které se vzápětí se svými rodáky kontaktovalo,“ uvedl Mazurek v televizi.

S pomocí zakrátko přišli i lidé z Goleniowa. Později se o rodinu s dětmi postarala majitelka místního hotelu JF Duet, která jim nabídla bezplatný nocleh a zároveň je pozvala na dovolenou na příští rok. Auto jim opravili v místním servisu, a protože rodina neměla u sebe dost peněz, účet za ni zaplatil jeden z místních podnikatelů, informovala TVN24.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám