Hlavní obsah

Bývalý Dianin milenec chce vydělat na milostných psaníčkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

James Hewitt, bývalý milenec zesnulé princezny Diany, zamýšlí prodat milostné dopisy, které mu Diana zaslala. V rozhovoru pro americkou televizi CNN bývalý armádní důstojník prohlásil, že je připraven rozloučit se s Dianinými psaníčky, ovšem za "správnou cenu". Označil je za důležité historické dokumenty, které by měly být uchovány pro budoucnost.

Lidé vybíhali ze zamořené diskotéky

Článek

Hewitt se pochlubil, že již dostal nabídku čtyř miliónů liber za sadu 64 ručně psaných psaníček. V ideálním případě by podle něj intimní korespondence, napsaná v letech 1989 až 1991, mohla jít do sbírky soukromého sběratele nebo do muzea. Hewitt neprozradil, co zamýšlí udělat s utrženými penězi.

Hewitt: jednám čestně

Někdejší Dianin milenec své jednání nepovažuje za zradu. Kdokoli by udělal to samé, tvrdí. Na otázku, jak bude zveřejnění dopisů působit na Dianiny syny prince Williama a Harryho, Hewitt odpověděl, že celá korespondence je "dobře napsaná a milující". "V těch dopisech není nic, za co by bylo třeba se stydět," uvedl.

Přítel v těžkých chvílích

Princezna přiznala svoji milostnou aféru s Hewittem v rozhovoru pro BBC. Uvedla tehdy, že jí byl "výborným přítelem v těžkých chvílích". Přiznala však, že byla zdrcena, když se dozvěděla, že Hewitt spolupracoval s Annou Pasternakovou na knize Zamilovaná princezna pojednávající o jejich vztahu. Kniha vyšla v roce 1994.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám