Hlavní obsah

Britská policie podezřívá děti z pokusu vraždy 5letého

LONDÝN

Tři děti ve věku od mezi 11 a 12 lety podezřívá britská policie z pokusu o vraždu teprve pětiletého hocha Anthonyho Hinchliffa. V zalesněné oblasti u obce Dewsbury jej bloudícího a zraněného našel jeho dvaadvacetiletý bratranec. Chlapec v šoku a na krku i po celém těle měl podlitiny. Ve středu však již byl propuštěn z nemocnice.

Článek

Podle jeho otce byl chlapec nejspíš unesen ze zahrady jejich rodinného domu v hrabství West Yorkshire na severu Anglie.  Policie odmítla komentoval informace, podle kterých se někdo chlapce pokusil oběsit. Není ani jasné, zda byl chlapec unesen. Policie nicméně potvrdila, že hoch měl na krku stopy po provaze.

"Zranění byla posouzena jako natolik vážná, že je vyšetřovatelé vyhodnotili jako pravděpodobný pokus o vraždu," uvedl detektiv Andy Brennan a řekl "podlitiny na krku odpovídají stopám pro provazu. Právě ty vzbudily moje podezření."

Během úterý a středy bylo v souvislosti s případem zadrženo pět dětí, tři chlapci a dvě dívky - dva chlapci však byli v noci propuštěni, když se podezření nepotvrdila. Po dalších dvou nebo třech podezřelých osobách policie stále pátrá. Žádné z dětí chlapce neznalo.

Anthony žije se svou matkou, když ho chtěl otec Mark navštívit v nemocnici, dozvěděl se, že už byl propuštěn. O svém synovi řekl: "Je to velmi aktivní kluk. Rád si hraje."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám