Hlavní obsah

Blair je po operaci srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský premiér Tony Blair (51) se v pátek na londýnské klinice úspěšně podrobil operaci srdce. Uvedly to pro televizi SkyNews neoficiální zdroje s tím, že pacient je zcela v pořádku. Blair se vrátí do práce už v pondělí.

Foto: Milan Haluška
Článek

Britského premiéra trápila dlouhé měsíce nepravidelná činnost srdečního svalu. Do nemocnice na plánovaný zákrok odjel dnes ráno z domova, tj. z Downing Street. Doprovázela ho manželka Cherie.

Blair oznámil, že i přes zdravotní problémy nehodlá odstoupit z funkce. Jeho kancelář uvedla, že do práce se předseda vlády vrátí už příští týden. Nezrušil ani úterní plánovanou cestu do Afriky.

Premiér si stěžoval na bolest u srdce už vloni. Naposledy se zprávy o jeho špatném zdravotním stavu dostaly na veřejnost letos v srpnu. Blair tehdy vše svedl na "nekontrolovanou konzumaci kávy". [celá zpráva]

Tentokrát byl k voličům upřímnější. V rozhovoru pro televizní stanici Sky News označil dnešní zákrok za "rutinní (lékařský) postup". Blairův kardiolog Punit Ramrakha přirovnal proceduru, která premiéra čeká, k "opravě domácího elektrického obvodu".

Prohlásil, že rekonvalescence je po takovém zákroku velmi krátká a pacienti jsou schopni plného pracovního nasazení "během dvou tří dnů".

Blair se ve čtvrtek hodlá ucházet znovu o přízeň voličů. Hodlá kandidovat i v dalším všeobecném hlasování. 

Reklama

Související témata:

Související články

Britského premiéra postihla srdeční slabost

Britský premiér Tony Blair strávil šest hodin v nemocnici. Lékaři londýnské nemocnice Hammersmith oznámili, že jej postihla srdeční slabost. Oficiální místa...

Blairovu srdeční slabost prý způsobila káva

Příliš mnoho kávy vypil britský premiér Tony Blair na summitu Evropské unie v Bruselu. Právě nadbytečný kofein prý způsobil následné srdeční potíže, které...

Výběr článků

Načítám